Őszi bekopogtató

"Régente fundáltad a földet, s az egek is a te kezednek munkája.
Azok elvesznek, de te megmaradsz; mindazok elavulnak, mint a ruha; mint az öltözetet, elváltoztatod azokat, és elváltoznak.
De Te ugyanaz vagy, és a te esztendeid el nem fogynak.
A Te szolgáidnak fiai megmaradnak,
és az ő magvok erősen megáll előtted."
(Zsoltárok 102, 26-29)

Istennek hála, új egyházi tanévet kezdhetünk Lelkesen, szolgálók gyűrűjében, tettre készen. :)
Nem lesz unalom....

- PRESBITERVÁLASZTÁS, TISZTÚJÍTÁS: jó látni, hogy a jelöltek átgondolt, Istennel "megbeszélt" válaszokat adnak a jelölőbizottság által feltett kérdésekre. Imádkozzunk, hogy az Úr által elhívott, szolgálatkész presbiterek és gondnokok választassanak.
Jelöltek bemutatása: szeptember 17. és 24.
Választói egyházközségi közgyűlés: október 1.

- PINGPONG OKTATÁS: szeptember 13-tól jöhetnek az érdeklődők. 17-18 óra között a 10-16 éveseket, 18-19 óra között pedig a 17-99 éveseket várjuk nagy szeretettel. Egy kicsi mozgás, mindenkinek kell... :)

- ISTENTISZTELET, GYÜLEKEZETI BIBLIAÓRA: templomi istentiszteleteink minden vasárnap 10 órakor, bibliaóránk pénteken 18.30-kor kezdődik a gyülekezeti teremben.

- KONFIRMÁCIÓS ÓRÁK: a gyermekeknek marad az eddig megszokott, jól bevált időpont, a péntek 17 óra. Első alkalom: szeptember 15!
Az eddig jelentkező felnőttek kérem keressenek meg vasárnap, hogy szándékuk újbóli (végleges) megerősítése után, elkezdhessük a felnőtt alkalom/alkalmak szervezését. Köszönöm!

- GYÜLEKEZETI HITTANÓRA: ez mindig nagy főtörés... nehéz olyan időpontot találni, ami mindenkinek megfelel. Sőt, lehetetlen! A gyülekezeti hittan ennek ellenére fontos, elengedhetetlen. Két időpontot hirdetek: hétfő 16.30-17.15 (1-4. osztály), kedd 15.30-16.15 (5-6. osztály) Az órák közt természetesen van átjárhatóság, a lényeg az, hogy az érdeklődő gyermekek jöjjenek! Beiratkozás, tájékoztatás: vasárnap a tanévnyitó istentisztelet után.

- VASÁRNAPI GYERMEK-ISTENTISZTELET: most vasárnap nem tartunk külön istentiszteletet a gyermekeknek, az egész Családot a templomba hívjuk. Szeptember 17-től két csoportban (kicsik, óvodások, fenti gyülekezeti terem - iskolások, lenti pingpong terem) várják a szolgálattevők a gyermekeket. Kérem a Szülőket, hogy az iskolás gyermekeket (a rövid "beszoktatás" után) bátran bízzák rá a hittanoktatókra, s ők maguk pedig a felnőtt-istentiszteleten épüljenek. Ezzel segítik, támogatják a gyermekek közt végzett szolgálatunkat! Köszönjük a megértést!

- BABA-MAMA KÖR: hétfőnként 10 órától várjuk a legkisebbeket és szüleiket nagy játszószőnyegünkön, a gyülekezeti teremben. Igeolvasás, imádság, beszélgetés, mondókázás, közös játék... :) Első alkalom: szept. 11. hétfő

- IFJÚSÁGI ÓRA: szept. 13-tól két csoportban várjuk a konfirmált ifjakat. 18-19 óra közt a 13-16 éveseket, 19-20 óra közt a 17 évnél idősebbeket. :) Folytassuk azt, amit Isten elkezdett bennünk! :)


ALKALMAINK:
- Szept. 10. vasárnap 10 óra: TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET
- Szept. 10. vasárnap 15-19 óra: CSALÁDI DÉLUTÁN. Mindenkit szeretettel várunk kötetlen együttlétünkre. Aki bográcsozni kíván, kérem jelezze! :)
- Szept. 11. hétfő 18.30: FÉRFI BIBLIAÓRA
- VÁLTOZÁS! Szept. 21. csütörtök 20 óra: NŐI BIBLIAÓRA A megszokottól eltérően most, egyszeri alkalommal az utolsó előtti csütörtökön tartjuk női óránkat, a következő heti lelkészkonferencia miatt. Téma: Példabeszédek 19, 1-9.
- Szept. 24. vasárnap 16 óra: HÁZAS KÖR
- Okt. 1. vasárnap 10 óra: VÁLASZTÓI EGYHÁZKÖZSÉGI KÖZGYŰLÉS
- Okt. 2. hétfő 18 óra: MISSZIÓI ÓRA
- Okt. 5-7. (csütörtök-szombat) 18.30: EVANGELIZÁCIÓ
- Okt. 9. hétfő: FÉRFI BIBLIAÓRA


Kérem imádkozzunk a hittanoktatókért, a gyülekezeti szolgálattevőkért, a családokért, a gyermekekért, és az egész gyülekezetért, hogy elgondolt feladatainkon, az elkészített alkalmainkon, találkozásainkon Urunk áldása legyen. Köszönöm!

Derűs, békés napokat kívánok!